The General (1926)

,,Mecanicul “ este cel mai renumit film al epocii cinemaului mut și unul dintre cele mai bune filme ale aceleași epoci.
Regia: Clyde Bruckman
Cu: Buster Keaton, Boris Karloff , Marion Mack
KeatonMack.PNG

Johnnie Gray ,mecanicul locomotivei„Generalul”aparținând Western & Atlantic Railroad”este îndrăgostit atât de locomotiva lui, cât și de frumoasa Annabelle Lee .Pentru că nu e luat pe front la izbucnirea Războiului Civil, așa cum își dorea, fiind socotit mai util ca mecanic,Annabelle refuză să se căsătorească cu el. Spionii unioniști o răpesc pe Annabelle, împreună cu locomotiva.Pentru a-i demonstra fetei că nu e un laș și că o iubește,Johnnie se lansează în urmărirea inamicului.

Buster Keaton, poreclit „Marele Chip de  Marmură”,deoarece era mereu sobru și imperturbabil oricât de amuzante sau grotești erau multe scene din filmele sale, a reușit singur să-și facă toate cascadoriile,incredibile acrobații ,,feroviare”,fără trucaje:un adevărat regal actoricesc Cele mai multe scene au fost filmate pe câmpul din Oregon,nu în studio, cu locomotive adevărate asemănătoare,construite la cererea sa.

Un umor sec care declanșează hohote de râs tocmai prin neutralitatea/inconștiența personajului(ca în desenele animate) față de gagurile pe care le ,,comite” cu o ironie permanentă a tonului și cu o inventivitate stupefiantă.

,,The General” este un film inspirat după fapte autentice:în aprilie 1862,un grup de spioni ai Uniunii (nordiștii)a capturat o locomotivă din Gara Big Shanty.

https://mubi.com/showing/the-general?lt=s7upupyo5c6ia24e25mko7bxo9wnk1jz57ildz1473753618&utm_content=the-general&utm_campaign=film_of_the_day&utm_source=newsletter&utm_medium=email

Reclame

3 comentarii la &8222;The General (1926)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.