Ambiancé (2020)

Cel mai lung film din istoria cinematografiei, Ambiancérealizat de regizorul suedez Andres Weberg, cu durata de 720 de ore va fi lansat și vizionat simultan în fiecare continent pe 31 decembrie 2020, apoi pelicula va fi distrusă.

Pentru a vedea filmul lui Andres Weberg da capo al fine, fără pauze, spectatorii vor trebui să stea în cinematograf timp de 30 de zile. Filmul este un omagiu adus memoriei fiului său mort în 2014, după o supra-doză.

Această prezentare necesită JavaScript.

Premiza filmului se bazează parțial pe scena meciului de șah din filmul lui Ingmar Bergman A șaptea pecete, și va fi o călătorie ireală prin spațiu și timp. Weberg a descris filmul ca fiind „un rezumat narativ neliniar, abstract, al timpului petrecut de artist cu imaginea în mișcare”.

Actualul deținător al titlului cel mai lung… este filmul experimental documentar Modern Times Forever, realizat de grupul de cineaști danezi Superflex, film lansat în 2011 cu durată de peste 240 de ore.

Trailerul din 2016 care are „doar” 7 h 20` a fost prezentat la festivalul VIDEOFORMES din Clermont-Ferrand

Pană acum recordul de rulare a unui film comercial este socotit filmul chinezesc mut de arte marțiale The Burning of the Red Lotus Temple a lui  Zhang Shichuan, lansat în 1928, deși e format dintr-o suită de 18 lung-metraje care însumează 27 h de vizionare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.