De rouille et d’os (2012)

Filmele de la Cannes se perinda din nou pe acest blog, de aceasta data fiind vorba despre De rouille et d’os (Rust and Bone) care pune la mare încercare dragostea în vremuri grele. Am păstrat titlul original pentru ca așa l-a numit tatăl său, Jacques Audiard, un alt nume însemnând că nu i-am mai recunoaște plodul. Un regizor căruia trebuie sa-i mai vizionez cel putin o operă (Un prophète) care mi-a scapat printre degete de prin 2009 cand a fost lansat.

Fiind un film independent și cum eu nu umblu la festivaluri îndepărtate precum Cannes, l-am vizionat în coltul meu de lume. Sincer, nu regizorul ori recunoașterea oficială m-au făcut sa vizionez acest film, ci actrița Matthias Schoenaerts care m-a bucurat c-o prestație actoricească demnă de laudă.

Un film de pe batranul continent vine întotdeauna cu alt simt al realitatii, dorind sa abordeze în alt fel o poveste de viață: fără prea multe îndulciri pe parcursul relatarii. La fel apare și franțuzul nostru film, care vorbește în limba sa despre o puternică experiență de viata unde iubirea capătă alte forme. Insensibilitatea masculină își găseste exponentul într-un luptator (Matthias Schoenaerts) aflat la marginea societatii, ce-si câștiga existența în mod obscur… pe cand sensibilitatea feminină e întruchipată de supraviețuitoarea unui accident teribil.marion cotillard rust and bone

Un film despre o relatie oarecum bolnavă, de tipul întrajutorării, unde fiecare își satisface nevoile primare. Descrisă, aceasta poveste ar avea mai multe nuanțe sentimentale: tristetea e îndulcită de-un optimism al luptei cu viata, senzualitatea iubirii trupesti greu să o uiți, speranța își găsește refugiul într-un final echitabil. Per total pot spune ca regizorul a încercat să transmită ca viata nu este întotdeauna frumoasă dar că de fiecare dată ne da șansa de-a o lua de la început… așa ca o explicatțe simplista.

rust_film-still

Articol scris de Piratul Cinefil. Alte pareri: CorinaAnca

Reclame

4 comentarii la „De rouille et d’os (2012)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.