Hungry Hearts (2015)

Inimi flămânde, film tenebros al regizorului Saverio Costanzo (realizatorul filmului Singurătatea numerelor prime), este o puternică poveste conjugală în care acesta explorează obsesiile distructive ale unei mămici maladiv de posesive. Un film care plonjează spectatorul în meandrele sufletului omenesc.

Hungry-Hearts
Mina, italiancă și Jude, american se cunosc într-o împrejurare neobișnuită, la toaleta unui local chinezesc. Întâlnirea se transformă din jenantă într-una amuzantă și cei doi se îndrăgostesc și se căsătoresc: totul într-o atmosferă relaxantă, plină de tandrețe și pasiune.

Nașterea unui copil va marca o cotitură în mariaj datorită comportamentului maniacal al soției care e convinsă că a născut un *copil indigo care trebuie tratat într-un mod deosebit de protector: hrană vegană, izolare în casă, detoxifieri cu diferite produse bio, iar toate acestea încetinesc dezvoltarea bebelușului.

Soțul foarte îndrăgostit de ea se simte incapabil să ia din timp măsuri așa că relațiile din familie vor degenera: o luptă a neîncrederii și suspiciunii care va avea un final dramatic. Un film care a deschis câteva piste, care s-au pierdut pe drum – dă impresia că avem de-a face cu o ciornă.

arton8661-4015b

Realizatorul Saverio Costanzo a scris scenariul în 7 zile, după ce a citit romanul „Il bambino indaco” a lui Marco Franzoso – poveste care l-a impresionat peste măsură. Costanzo a făcut o schimbare majoră, situând acțiunea filmului nu în Italia ci în orașul New York, pretextând că e un oraș mai dur care ar putea duce la alienare (sic!).

Fără menajamente sau subtilități, Hungry Hearts ne clatină încrederea prin teroarea psihologică, prin ambianța prea opresivă a claustrării între cei patru pereți, abuzând de efecte de anamorfoză (imagini granuloase, scurte focalizări sufocante asupra personajelor, gros-planuri care accentuează ideea de claustrare-fizică și psihică.

Adam Driver, excelent prin interpretarea naturală, și Alba Rohrwacher, una dintre cele mai bune actrițe ale generației sale, surprinzătoare, cameleonică – au dat substanță filmului. Citiți continuarea recenziei pe CeFilmeVăd.eu

Premii

Veneția- Coppa Volpi pentru cel mai bun actor Adam Driver
-Coppa Volpi pentru cea mai bună actriță Alba Rohrwacher

Nominalizare: Leul de Aur Saverio Costanzo

Se vorbește despre copiii indigo precum despre etapa următoare a evoluției omului pe Terra. Au fost denumiți așa după culoarea aurei pe care o poartă, dar și pentru că această nouă rasă umană are idealuri mărețe pe această planetă. Idealurile sunt de ordin spiritual și doar cu ajutorul copiilor indigo această lumea materialistă se poate schimba într-un loc în care valorile morale și spirituale sunt culmile spre care trebuie să viseze oricine. http://www.efemeride.ro/esti-un-copil-indigo-iata-cele-10-trasaturi-specifice-acestei-noi-rase

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.