Viața lui Larry Flynt bate filmul „The People vs. Larry Flynt” (1996)

Personaj controversat, multimilionarul fără diplomă de liceu Lawrence Claxton „Larry Flynt Jr. (n. 1 noiembrie 1942, Salyersville, Kentucky) a demonstrat că marile averi se pot obține și menține prin tenacitate așa cum alții se străduiesc, devenind tobă de carte, să-și construiască un viitor.

Larry Flynt, tânăr:


Fondatorul revistei pentru adulți,,Hustler,o apariție ce ignoră moralitatea societătii,nu ține cont de nici un tabu ,mai face valuri și azi ( http://www.hollywoodreporter.com/news/larry-flynt-dont-execute-man-649158..http://www.thedailybeast.com/articles/2016/03/26/larry-flynt-trump-is-like-mussolini-with-a-3-inch-dick.htm); trecut de vârsta de 73 de ani și paralizat de la brâu în jos,în urma unui atentat criminal din partea unui rasist,care a fost condamnat la moarte și executat în 2013.

Flynt,rănit,in 1978

 

150630184607-17-seventies-cults-and-crimes-restricted-super-169

Flynt în 2013:

Larry+Flynt+Dines+Out+Mr+Chow+W8eUKjHJqzOx

Filmul redă povestea lui după ce scosese revista Hustler care mai apoi fost interzisă.

Acuzat din toate direcțiile, Flynt, împreună cu avocatul său încearcă să apere nu doar revista care i-a adus celebritatea ci și dreptul de liberă exprimare într-o țară democratică. Cam ciudat ca un om antipatizat, în general, pentru aroganță și impertinență, patron de cluburi de streaptease, promotor al revistei Hustler, ajuns inamicul public nr.1  în SUA, să  devină  portdrapelul drepturilor la libertate de expresie și în această direcție, personajul principal din biopicul realizat cu atâta inteligență de Milos Forman încât să câștige simpatia publicului.Da,este acel Larry Flynt excentric,personaj tragic-comic cu defectele și năravurile sale care nu a ezitat să lupte din răsputeri,cu intransigență, împotriva cenzurii ,împotriva puritanismului și a ipocriziei bine ancorate în moravurile societății americane de la inceputul anilor`70,acel Larry Flynt care ținea pledoarii,uneori însoțite de ridicol și de prost gust.

maxresdefault-960x540_c

Primul afiș al filmului,la lansare a stârnit vehemente măsuri de interzicere (priviți atent cum sunt,,denigrate”cele mai dragi  simboluri al americanilor:crucifixul și drapelul!),încât au apărut alte afișe,mai ,,neutre”.

Nu,acest film nu este prea interesat de pornografie,ci de mesajul pe care vrea să îl transmită,chiar dacă ne prezintă ascensiunea ,măreția și decăderea fizică și psihică (moartea prematură a soției,supramediatizarea,depresia,drogurile,crizele de nebunie,paralizia ) a lui Flynt,sau,poate ,chiar de aceea,anduranța sa la ,,mizeriile” care i se înscenează este legendară.

The-People-Vs.-Larry-Flynt

Dar punctul forte al filmului rămâne interpretarea unică a personajului Larry Flynt pe care ne-o oferă Woody Harrelson,cred că este cel mai bun rol al său de până acum.Un personaj provocator,sfidător și tulburător,care rămâne cu capul pe umeri,apărându-și revista și,,prințipurile”.

Filmul începe ca o comedie perfidă și satirică,cotind-o spre tragic,tranziție făcută cu măiestria cunoscută a lui Forman.

 

Reclame

1 comentariu la „Viața lui Larry Flynt bate filmul „The People vs. Larry Flynt” (1996)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.