Caravana filmelor NexT

Puține evenimente cinefile în vara clujeană. După proiecțiile de la Jazz in The Parc, secetă mare. O excepție pare a fi Caravana NexT, manifestare asociată Festivalului de Film NexT din București – cel mai mare eveniment dedicat filmelor de scurt şi mediu metraj din România. Anul acesta Festivalul NexT a împlinit 10 ani, iar pentru a sărbători, caravana va porni cu filme în 10 orașe din țară.

Între 30 iulie și 23 august, Caravana Filmelor Next poposește câte două seri la Piatra Neamț, Iași, Vatra Dornei, Cluj-Napoca, Brașov, Sinaia, Sfântul Gheorghe, Timișoara, Arad, Oradea. Locațiile: parcuri centrale, grădini, pajiști la poalele munților, spații verzi neconvenționale; filme într-o atmosferă relaxată de picnic urban. Vorba lui Topârceanu: meargă pictorii la țară! Mie dați-mi străzi pavate / Dați-mi cinematograf 🙂

NexT (2)

Filmele proiectate sunt reunite în 4 programe tematice: NexT Romanian Shorts, Oscar’s Night, NexT Comedy Night și NexT OUT in Space. Intrarea este liberă. Programul NexT Romanian Shorts aduce în fața publicului cele mai recente producții românești de scurtmetraj, care au debutat în cadrul NexT, festivalul care și-a propus să descopere voci noi și originale și alături de care mulți cineaști români și-au început cariera cinematografică.

Covorul roșu se va întinde pentru Oscar’s Night, adică cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune. Nu va lipsi câștigătorul de anul acesta, Stutterer, în regia lui Benjamin Claery. NexT Comedy Night înseamnă un maraton de comedii care satisfac toate nuanțele și tipurile de umor, iar NexT Out in Space, dedicat filmelor scurte ale genului science-fiction, demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant.

Mai multe detalii și programul Caravanei, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/caravananext/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.