Pokemon Go și realitatea alternativă

În 2016 se împlinesc 20 de ani de la lansarea francizei media Pokemon de către Nintendo; cu această ocazie au creat jocul Pokemon Go. Modul în care el combină realitatea cu ficțiunea a încântat pe mulți, mai cu seamă în Statele Unite, Australia si Noua Zeelanda. Încă de la primul joc electronic – pe GameBoy, în 1996 – monștrii de buzunar (Pocket Monster ca traducere a cuvântului Pokemon), au avut un succes uriaș.

Acum, Pokemon Go a devenit viral și captivează milioane de oameni: tot ceea ce trebuie să faci este să te plimbi cu smartphone-ul în mână și cu aplicația deschisă, pentru a găsi monstruleții după care îi pui apoi la lupta in „arene” virtuale.

Pokémon este tot odată și un desen animat japonez sau anime, bazat pe seria de jocuri video. Serialul a rulat 14 sezoane în SUA, iar acum se lucrează la cel de-al 15-lea. Pentru fiecare sezon din Pokémon, s-a produs câte un film (excepție sezonul 14 pentru care s-a produs 2 filme).

După lansarea în Europa și Asia mă astept să devină un trend și mai mare iar cât de curând mă astept la o animație Pokemon Go.

Reclame

1 comentariu la „Pokemon Go și realitatea alternativă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.