Controversata lady W (2015)

Un film englezesc pentru televizune – ilustrare a cărții lui Hallie Rubenhold despre un scandal sexual din secolul XVIII – The Scandalous Lady W este mai degrabă o reconstituire decât un biopic

SUBIECT (spoiler alert): o femeie bogată, Seymour Worsley, îndrăznește să-și părăsească soțul – un respectat politician – pentru a fugi cu amantul. Sir Richard Worsley este atât de furios încât îl dă în judecată pe amant – până atunci, cel mai bun prieten al său – pentru “conversație criminală”, cerând o avere la acea vreme (20.000 de lire) pentru daune aduse “proprietății” sale – Lady Seymour.

REALITATE: în 1781, Lady Seymour Worsley (interpretată de exotica Natalie Dormer) provoca indignare părăsindu-și soțul pentru amant, căpitanul George Bisset (jucat de galezul Aneurin Barnard). În timp ce femeia se ascunde cu căpitanul într-un hotel din Londra, Sir Richard (Shaun Evans, un Eddie Redmayne ceva mai tânăr) încearcă să dovedească infidelitatea soției printr-o serie de manevre avocățești.

the-scandalous-lady-w.jpg

În timpul procesului, Sir Richard încearcă să ofere o imagine perfectă a căsniciei sale, încercând să-i convingă și pe apropiații săi să păstreze această imagine respectabilă. Căpitanul Bisset poate ajunge la închisoare, astfel că Seymour iese la rampă, arătându-și la rândul său puterea de persuasiune, punând la cale un plan care să-i salveze iubitul. Aceasta, chiar și cu riscul de a dezvălui secrete ale căsniciei ce i-ar putea atinge reputația.

Cu alte cuvinte, nimic nu este de pierdut (nici chiar în căsnicie) în afară de onoare. De remarcat muzica filmului, compusă de violonistul israelian, originar din România, Alexander Bălănescu. Născut într-o familie de intelectuali bucureșteni, Bălănescu și-a schimbat prenumele din Alexandru după plecarea din România. Citiți o altă recenzie pe CeFilmeVăd.eu

 

 

Reclame

1 comentariu la „Controversata lady W (2015)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.