Prinde hoțul, scoate-i ochii!

Un proverb deturnat – prinde orbul, scoate-i ochii, își schimbă astfel sensul: ca și cum răul e deja făcut, sau ești nevoit să cauți acul în carul cu fân. Să privim, la finalul mini-seriei despre războiul filmelor online, începută aici, o imagine de film. Filmul este unul vechi: To Catch a Tief, în regia lui A. Hitchcock, cu Grace Kelly și Cary Grant.

to-catch-a-thief-grace-kelly-and-cary-grant

Haideți să fim cinstiți, încercând să răspundem la o întrebare: vom mai atinge oare, vreodată, o asemenea eleganță? Indiferent câte filme s-ar scoate, și s-ar mai (putea) viziona. Poate vreodată cantitatea să-și spună cuvântul în fața calității? Sperăm că (încă) nu! Filmele vechi, cele cu adevărat frumoase vor fi totdeauna accesibile la prețuri rezonabile sau chiar gratuit, pentru că majoritatea le-au văzut.

Ce va trebuit plătit va fi, întotdeauna, conținutul cu caracter de noutate: filmele premiate, block-busterele, cele lansate cu mare tam-tam. Nici măcar nu e o dispută asta, dacă este bine sau rău că dispar site-urile de filme online. Este pur și simplu o problemă de opțiune. Dacă suntem încă de acord să le folosim, este pentru că preferăm cantitatea în detrimentul calității, și nu invers.

À bon entendeur, salut!

Reclame

Un comentariu la &8222;Prinde hoțul, scoate-i ochii!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.