Last Night (2010)

Tentațiile nopțiico-productie SUA- Franţa, regizată de Massy Tadjedin, imaginea: Peter Deming, după un scenariu de Massy Tadjedin. În distribuție: Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes, Guillaume Canet. Muzica: Clint Mansell, despre considerațiile unui psiholog amator care judecă fără să condamne

 

Mi-e cam greu să înțeleg un film în care tema fidelității unui cuplu bazat pe o mare iubire este (sau trebuie ) testată, probabil pentru că în concepția mea când iubești ca o persoană matură ai discernământ, în sensul că poți anticipa, ca un bun șahist😉 care pot fi consecințele unui moment de rătăcire și să eviți a te lăsa dus de val.

Ori aici ambii soți greșesc, în special soția, care s-a îndrăgostit de un alt tip pe când era căsătorită doar de un an (fără nici un nour amenințător) și și-a cultivat sentimentele pentru el (i-a telefonat lui Alex, când a ajuns acasă din Paris, dar acesta nu i-a răspuns pentru că … avea pe cineva, nopțile, când nu putea dormi, nici cu soțiorul lângă ea, se gândea la acest Alex ), nu i-a vorbit lui Michael deloc despre existența lui (probabil îl ține de rezervă pentru un plan B ?!). Joanna poate presupune că soțul va fi sedus, dar Michael habar nu are de existența lui Alex; avantaj puncte Joanna.

Din momentul în care îl întâlnește pe stradă pe scriitorul francez Alex Mann (poate întâmplător; nu știm dacă acesta o urmărise) de care a fost nebunește îndrăgostită în urmă cu 2 ani, atunci când a petrecut două săptămâni la Paris pentru a scrie primul ei roman, Joanna a început să se joace cu el (scena în care își exhibează picioarele în fața tipului, când acceptă să se culce, să doarmă în brațele lui, când afirmă că regretă că nu s-a săturat de el și apoi cei doi se sărută în genul „Kiss me hard before you go” nu lipsește decât cireașa de pe tort, dar contrar mentalului colectiv, eu cred că așa și-a înșelat irevocabil soțul, iar relația ei cu Alex atârnă ca sabia lui Damocles deasupra căsniciei.

 

Interpreții au fost bine aleși, soțul Michael cam fad, nu mă mir că a căzut imediat testul de fidelitate. Cred că e genul care va mai înșela, că doar prima dată e mai greu. Joanna rasată, dificilă și provocatoare (stilul Keirei Knightly). Laura (Eva Mendez sexi ca întotdeauna) vulnerabilă, se victimizează, dar se dă cu mare libertate la un tip care nu e liber. Alex, este domn până la șireturi, iubește, nu forțează nota, chiar dacă ar fi de ajuns să pocnească din degete și Joanna „ar pica la așternut”, vorba …tarotului. Cred că cuplul Joanna&Alex e de viitor!

Scenariul filmului este bine realizat având în vedere pasivitatea acțiunii, foarte bine gândit despre relațiile de cuplu normale (subliniez, nu din ciclul iubiri celebre) care trec prin tentații ce în mod normal mai pot fi stăpânite, dar în condiții prielnice dau lovitura.Filmul are suspans și un final descumpănitor; de vizionat în cuplu sau în gașcă, când poate deveni subiect de dispute sau de glume, depinde de atmosferă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.