Apropo (TV) la piraterie

Printre puținele emisiuni care le urmăresc la TV se numără și Apropo TV de pe canalul (Media) Pro. De obicei îl urmăresc când sunt la țară – mai arunc un ochi peste el din când în când. Cred că majoritatea îl cunoașteți pe Andi al lui Moisescu și pamfletul său de emisiune. În câteva rânduri a dezbătut lumea filmului prin recomandări scurte dar și prin intermediul invitaților din cercul cineaștilor români.

Best-media-streaming-services

Dar de această dată s-a discutat în secțiunea TrendBox a emisiunii despre pirateria filmelor pe meleaguri românesti. În prim plan a ieșit streaming-ul online, care la noi este aproape inexistent din punct de vedere legal. Deci românului cinefil de rând îi place să o ardă pe filelist, torrenți și site-uri online. Aici vine subliniat că noua platformă Netflix care s-a lansat anul acesta și la noi, încă nu reușește și nici nu o să reușească prea curând să schimbe acest trend. Soluțiile ar fi o optimizare de preț pentru această zonă a Europei plus un conținut complet, ca și dincolo de ocean.

De ce este important acest fapt? Deoarece tot mai multă lume urmărește seriale și filme online, o tendință care în cele din urmă amenință nu doar industria cinematografică ci și vechea tradiție din fața televizorului.

Reclame

2 comentarii la „Apropo (TV) la piraterie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.