Campioni sportivi deveniți movie-stars: in memoriam Bud Spencer (1929-2016)

Actorul Bud Spencer, pe numele real Carlo Pedersoli, s-a născut pe 31 octombrie 1929 în  cartierul napoletan Santa Lucia. În 1947 își urmează tatăl, ruinat financiar din cauza războiului, în America de Sud. Reîntors în Italia își continuă studiile de drept dar și pasiunea sa pentru înot și polo în apă. Este remarcat la vârsta de 20 de ani și distribuit în filmul „Quel fantasma di mio marito” de Camillo Mastrocinquel; în 1951 primește un rol minor în „Quo Vadis?”de Mervyn Leroy, la faimoasele studiouri Cinecittà.

bud_9_695548_71823
Devine primul italian care înoată 100m în mai puțin de un minut, la 19 septembrie 1950. În 1951, la Jocurile Mediteraneene de la Alexandria, câștigă medalia de argint la proba „liber”.

Participă și la Olimpiadele din 1952 și 1956 , unde ajunge până în semifinalele probei de liber. Ca jucător de polo, câștigă campionatul Italiei cu echipa sa de club, S.S. Lazio. În 2007, la vârstă de 77 ani, primește licența de antrenor din partea Federației Italiene de Natație. A avut brevet de aviatoriar în 1984 a fondat compania aviatică „Mistral Air”. A mai fost cântăreț, compozitor, scriitor, producător muzical, producător de filme. Poate și-a răsfirat în prea multe direcții numeroasele talente?

Cu fizicul său impunător (1,90 înălțime, 130 kg) primește roluri de acțiune, rămânând în conștiința publicului drept „uriașul cu inimă de aur”. În 1968 începe seria de western-uri spaghetti si își ia pseudonimul de Bud (după marca de bere Budweiser) Spencer (ca omagiu adus idolului său Spencer Tracy).

1  ap.jpg
Pe Terence Hill (nume real Mario Girotti) îl cunoștea de pe vremea înotului, când acesta avea doar 12 ani. A urmat lungă carieră filmografică (18 filme) în care cei doi vor fi tovarăși nedespărțiți. Bud Spencer a afirmat că a făcut de toate în viață, cu excepția profesiei de balerin sau jocheu😄.

Cel mai mare regret al său a fost că n-a fost invitat niciodată la un festival de film și nici nu a primit vreo distincție cinematografică. Păcat, spun eu, că mulți consumatori ai „Zmeurei de aur” au avut șansa și a unor roluri mai consistente, în care să se afirme, să primească premii la Globuri, la Oscaruri și să devină movie-stars (ex. Silvester Stallone, trecut prin n operații de remodelare facială și nu numai…)

C_116_articolo_12032_upiImage
Deocamdată are Marele Premiu al fanilor săi de pe mapamond, cu care ne reculegem dorindu-i să se odihnească în pace!

Reclame

2 comentarii la „Campioni sportivi deveniți movie-stars: in memoriam Bud Spencer (1929-2016)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.