London Has Fallen (2016)

„Cod roșu la Londra” în regia lui Babak Najafi, cu: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, muzica: Trevor Morris – un film care are multe moașe  (vreo 5 co-scenariști, ceva mai mulți co-producători), dar supraviețuiește!

48b0002234b4b5b6780

O urmare directă a filmului „Cod roșu la Casa Albă”, cu aceiași protagoniști (Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman), aceeași complicitate între Banning și Asher, același musician (Trevor Morris) dar o altă viziune artistică a regizorului iranian Babak Najafi și plusul de umor (de gustibus…).

Orice răufăcător  pare să fie Harap (alb, maroniu, marocan), the bobbies și toată suflarea  europeană responsabilă cu securitatea – niște loaze, iar leaderii – exponenți ale celor mai tipice putreziciuni care macină intern fiecare  bucățică din Europa. Un film caricatural, în care americanerii se uită de la înălțimea mușchilor lui Butler, cu milă și dispreț la serviciile engleze (oricare ar mai fie ele) care stau anemic cu Intelligence-ul lor .

Un film plin de suspans, al cărui scenariu – în ciuda unor turbulențe – este împănat cu secvențe spectaculoase care funcționează datorită prestației neteutonice, mai curând „testosteronice” a lui Gerald Butler, interpretând rolul eroului atotputernic care va salva lumea. Amatorii  filmelor de acțiune vor aprecia efectele speciale destul de surprinzătoare, ritmicitatea, povestea captivantă (cu explozii, urmăriri) până la sfârșit, mai ales că unii văd, poate, o premoniție pentru un viitor nu prea îndepărtat. Na, numai căderea Bucarest-ului ne-ar mai lipsi să intrăm în rând cu oamenii; cod roșu mai avurăm!

 

Citiți continuarea recenziei pe noul nostru site CeFilmeVăd.eu

Reclame

Un comentariu la &8222;London Has Fallen (2016)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.