Happy Gilmore (1996)

Tradus la noi Ghinionistul (una din rarele alegeri inspirate în materie de titluri de film) comedia bufă de acum 20 de ani „Happy Gilmore” stă și azi în picioare prin câteva scene de antologie.

Ea marchează mai ales debutul colaborării dintre simpaticul actor de comedie Adam Sandler (care interpretează rolul unui pragmatic jucător de hochei, convertit la golf) și regizorul Dennis Dugan (cunoscut pentru Maddie and David – rampa de lansare a lui Bruce Willis – și Moonlighting). Au urmat nu mai puțin de 7 filme, nu toate cu succesul scontat, două dintre ele primind și Căpșuna de Aur.

happy1

Aceast prim film al lor are însă calitățile lui, prin faptul că se joacă cu twisturile, fiind cu toate poantele sale previzibile (și forțate până plesnesc) o fină parodie a genului. Sunt, pe rând, invitați în scenă, doar ca să fie ironizați și la nevoie, eliminați din scenariu: antrenorul – influențiator, bunica – prototip al femeii protectoare, sau, după caz, folosite, și oponentul – motivator. happy2Alte găselnițe simpatice ale filmului sunt lupta cu Bob Barker, în care golferul belicos și-o ia de la prezentatorul emisiunii „Prețul corect” și alte câteva apariții cameo, cum sunt chiar regizorul Dennis Dugan, jucătorii Lee Trevino (arbitru), Mark Lye și prezentatorul Verne Lundquist.

Dar cea mai simpatică scenă (și tot o parodie) pentru care merită văzut tot filmul, este cea de mai jos, în care Happy Gilmore primește exclusivitatea patinoarului de la omul de serviciu…

..ce ia în final prim-planul și partea Dianei Ross din „Endless Love” 🙂

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.