Cristi Puiu – nu sunt regizor

Anticipez momentul publicării intâlnirii (și reprezentației) lui Cristi Puiu cu publicul clujean după „Sieranevada” – ieri la TIFF Lounge – spicuind din ultimele sale interviuri:

Câteva cuvinte despre cinema, din Nu sunt regizor – publicat de Răzvan Chiruță pe 13 mai în scena9.ro, foto Andi Bulboacă.

Cinema-ul, ca toate celelalte domenii ale artei, prezintă marele risc de a-l sminti pe cel care pătrunde în lumea asta. Să crezi despre tine că ești un fel de mic dumnezeu. Să te comporți ca un mic dumnezeu cu oamenii cu care lucrezi. Sunt multe pericole. Dacă înțelegi exact ce e cu cinema-ul și nu îl vezi mai breaz decât bucătăria sau taximetria, atunci ești ok, nu ești complet cretin. Dar ai toate șansele să fii așa.

puiusierranevada

Și câte ceva despre durata filmului, contabilitate:

…sunt filme lungi și nimeni nu vrea filme lungi, din motive de business. Dacă faci un film în standarde, de 90-104 minute, cât e media, pot fi difuzate zilnic șase spectacole. Dacă ai un film de trei ore, poți difuza mai puține spectacole.

RC: Deci e o chestiune de calcul sec.

Da. Contabilitate simplă. Încasările nu îți vin din spectacole, neapărat, că la film intră câți intră. Dar acei oameni cumpără cola sau popcorn. Cu mai multe spectacole, ai mai multe șanse să vinzi produsele astea.

Citiți interviul complet aici.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.