Seară dificilă la TIFF

Foarte dificil de făcut o recomandare pentru azi la TIFF pentru că festivalul și-a intrat în pită, cum se zice, și pur și simplu n-ai cum să te-mparți:

La 15,30 – Francofonia lui Sokurov de la Cinema Florin Piersic (despre prietenia dintre directorul Muzeului Lovre și un ofițer nazist care a salvat numeroase opere de artă) se suprapune cu Timp pentru noi din Retrospectiva Sion Sono de la Cercul Militar

La 17,00 –  vine la TIFF Lounge actorul Levente Molnar, detalii aici.

levente_molnar

La 18,00 – în secțiunea Supernova, Prea aproape de soare în regia lui Yves Angelo de la Cinema Florin Piersic se suprapune iar cu Sion Sono, de data asta la Cinema Arta cu Clubul sinucigașelor.

Ce să mai vorbim de evenimentul culinar, proiecția: Norma, furtuna perfectă, în regia lui Pierre Deschamps de la Cercul Militar, urmată de o cină specială la Colin’s Gastro Pub, gătită după o rețetă inspirată din film. Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, cine-concertul Patimile Ioanei d’Arc / The Passion of Joan of Arc (1928) se va relua azi de la ora 21.30,  la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Cluj (Str. Universității, nr. 5), datorită cererii foarte mari de bilete – evenimentul de aseară fiind sold out.

Pianistul Touve R. Ratovondrahety, de la Opera din Paris, va acompania pentru a doua oară la TIFF capodopera lui Carl Th. Dreyer la orga bisericii, mai multe detalii aici și aici.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.