Alegerea actorilor din “6,9 pe scara Richter” – o misiune dificilă

Nae Caranfil, în continuarea întâlnirii moderate de Mihnea Măruță, despre “6,9 pe scara Richter”, a cărei transcriere am început-o aici:

MM: Cam cât au durat repetițiile pentru musical?

NC: Antrenarea lui Laurențiu Bănescu pentru ultima scenă a durat o lună înainte de începerea filmărilor, și cam o săptămână înainte de secvența respectivă, de filmarea scenei finale… dar repetițiile cu actorii pe text au fost cam 10 zile, și nu cap-coadă, adică nu zi lumină, ci cam 1/2 de zi înainte de filmare.

MM: Să-i alegeți, a fost greu, înainte?

NC: Înainte da, a fost o perioadă lungă de probe, în care am văzut foarte-foarte multă lume, în care am ezitat, în care am rechemat actori şi actriţe despre care nu eram încă siguri. I-am rechemat pe unii chiar în repetate rânduri şi până la urmă am definitivat distribuţia care a apărut în film.

MM: La care ați fost cel mai pretențios, la ce rol?

NC: Păi la… sunt patru roluri la care a trebuit să foarte fiu pretențios; cele patru roluri principale, nu pot să le fac o ierarhie…

MM: Care trebuia să semene cel mai mult cu viziunea pe care o aveați?

NC: Cel puțin… Deddy (n.n. Teodor Corban) trebuia să semene cu viziunea pe care o aveam și Kitty (n.n. Maria Obretin) ei erau cei mai, să spunem așa, chiar cele mai delicate alegeri pe care trebuia să le fac. La Tony (n.n. Laurențiu Bănescu) aveam oarecare marjă, puteam să glisez puțin mai la dreapta sau mai la stânga, la Bambi (n.n. Maria Simona Arsu) la fel, în afară de faptul că trebuia să fie frumoasă, tânără și apetisantă, farmecul ei puteam să-l accept ca venind din mai multe posibile direcții.

MM: Cele mai complexe personaje, psihologic vorbind, sunt tatăl și soția?

NC: Da, și fiul (Laurențiu Bănescu) mi se pare destul complex dar, cum spun… de exemplu într-o primă viziune Tony ar fi fost mai în vârstă decât a ieșit în film. Adică gândisem un personaj ceva mai înspre 40 de ani sau chiar ușor trecut de 40, dar am fost atât de entuziasmat de talentul lui Laurențiu Bănescu încât mi-am recalibrat viziunea și am făcut un personaj ceva mai tânăr… (continuă aici)

Reclame

7 comentarii la &8222;Alegerea actorilor din “6,9 pe scara Richter” – o misiune dificilă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.