Mungiu în luptă cu mutanţii

Un articol care n-are nici o legătură cu lupta filmului Bacalaureat în regia lui Cristian Mungiu pentru Palme d’Or la Cannes. Mai mult va fi vorba despre lupta regizorului la box office-ul românesc pe sfârşitul acestei săptămâni. Bacalaureat a avut premiera românească simultan cu cea mondială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, în data de 19 mai, la ora 19. Locul avanpremierei naţionale a fost Sala Palatului din București, unde aproximativ 4.000 de oameni puteau să vadă filmul în același timp cu juriul și spectatorii de la Cannes.

cristi mungiu

Nu ştiu câţi şi-au cumpărat bilete pentru a vedea filmul la Sala Palatului, problema fiind alta: poate fi un pas greşit să lansezi un film în cinematografe atunci când ai ca adversar un blockbuster marca X-Men plus o comedie deocheată aşa cum le place românilor (Bad Neighbours 2), darămite filmul Captain America – Civil War care încă e în plină desfășurare.

Eu cred că e o misiune sinucigașă, doar dacă va reuși pe parcurs să adune o serie de cinefili interesaţi să vadă şi alte filme în afară de blockbustere. Dar cel mai negru scenariu este să nu câștige nici un premiu, ceea ce pare un eşec garantat în cinematografele noastre.

Reclame

3 comentarii la „Mungiu în luptă cu mutanţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.