Urzeala Tronurilor: primul episod din sezonul 6

A trecut mai bine de un an de așteptare de la ultimul episod ce a încheiat sezonul cinci al Games of Thrones, de aceea fac un mic intro al serialului pentru a ne re-obișnui cu lumea Urzelii:

urzeala tronurilor seazonul 6

O astfel de serie – bine realizată – merită cuvinte de laudă înainte de un nou început în lumea celor șapte regate. Faimoasa saga a lui George R.R. Martin a creat un univers fantastic cu o multitudine de personaje legendare, care au prins viață pe micile ecrane, parcă independent de autor. Pot spune ca primul lucru ce m-a impresionat e narațiunea, felul de-a capta atenția pas cu pas, un stil care se mulează perfect pe genul serialului. Toată acțiunea e țesută în jurul unui timp și spațiu mitic, cu un iz puternic de timpuri medievale, de pe meleaguri europene.

Știm bine că cele șapte regate sunt așezate sub un rege, iar „tronul de fier” este subiectul unui sângeros „joc al puterii” între cei care influențează de-a lungul timpului istoria Westeros-ului. Trădările, poftele carnale, intrigile și forțele supranaturale zguduie din toate puterile acest „commonwealth”. Aparenta pace ascunde o luptă interna veche între familiile nobiliare, și cea mai mică situație favorabilă războiului dă frâu liber bătăliilor, uzurpării, ridicării sau decăderii unor case nobiliare.

Game-Thrones-Season-6-Pictures

Debutul de sezon șase reconfirmă afirmațiile de mai sus și ne găsește în proximitatea multor personaje importante ce au supraviețuit (sau nu) sezonului anterior. Jon Snow se află în prim plan în acest episod, chiar dacă este (deocamdată) neînsuflețit, reușind să „liniștească” mulți dintre noi prin prisma a ceea ce se întâmplă în finalul acestui episod. Sansa de încearcă să scape cu Theon, după cum am văzut în trailere și aici pot confirma că avem o surpriza placută. La debarcaderul regelui se insistă pe aceleași teme în legatură cu familia Lannister. Tyrion împreuna cu Varys au o scurtă scenă cu privire la dilema conducerii Meereen-ului, pe când regina lor este pierduta în locuri mai putin cunoscute.

Scurta vedere a ținutului Dorne ne aduce tematic deloc subtila a începutului de sezon – moartea de care nu scapă nimeni, nemiloasă – ne arata (la final de episod) că în cele din urma nu este nici o cale de-a fi împiedicata. Imaginea cu Femeia Roșie (titlul primului episod) scoate în evidență întunericul medieval, o forma a acestei apariții am văzut-o și-n cadrul filmului-basm „Tale of Tales”.

Reclame

Un comentariu la &8222;Urzeala Tronurilor: primul episod din sezonul 6&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.