Urzeala se întoarce…

…și-o ia ‘naintea autorului 🙂 de la seria a VI-a.

Fanii lui George R.R. Martin, autorul care-și killerește fără remușcări personajele, împletind și despletind mai multe fire narative, au rămas cu buzele umflate. Ajuns din urmă de succesul neașteptat (chiar și pentru HBO) al ficțiunii istorice, moș Martin n-a mai apucat să dezvolte scriptul și l-a livrat producătorului, care a bătut fierul cald și l-a filmat înainte ca manuscriptul să ajungă pe masa editorului.

Așa că, odată cu seria a VI-a a Game of Thrones, pentru prima oară acțiunea serialului nu mai este bazată pe una din cărțile din seria A Song of Ice and Fire, iar curiozitatea atinge cote maxime. Fanii pot afla ce se-ntâmplă cu personajele favorite doar urmărind noul sezon din Urzeala tronurilor filmat în Irlanda de Nord, Spania, Islanda și Croația.

De la lansarea din 2011, serialul a primit 86 de nominalizări la premiile Emmy, din care 5 consecutive pentru „Cel mai bun serial dramatic“ și a câștigat în total 26 de trofee. Numai în 2015 a luat 12 premii Emmy, inclusiv la categoriile „Cel mai bun serial de dramă“, „Cel mai bun scenariu “(David Benioff și Dan Weiss), „Cea mai bună regie“ (David Nutter) și „Cel mai bun actor într-un rol secundar“ (Peter Dinklage, pentru Tyrion Lannister).

După evenimentele șocante de la finalul sezonului V, culminând cu soarta sângeroasă a lui Jon Snow – coroborat cu umilirea publică a lui Cersei pe străzile din Debarcaderul Regelui, și faptul că Daenerys a fost la un pas de moarte – supraviețuitorii din imaginarele regate Westeros și Essos se regrupează pentru a merge mai departe. Personajele familiare vor lega alianțe noi pentru a-și mări șansele de supraviețuire, în timp ce noi personaje apar ca să zguduie balanța puterii în est, vest, nord și sud.

Reclame

3 comentarii la &8222;Urzeala se întoarce…&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.