Mr. Holmes (2015)

Ian McKellen, cunoscut pentru rolul lui Gandalf din trilogia Stăpânul inelelor se întoarce pentru un nouă ficțiune inspirată din evenimente legate de cel de-al doilea război mondial. Pentru cine nu știe, inelul puterii care constituia mobilul acțiunii în sus-amintita trilogie simboliza arma nucleară, iar încleștările între rase sunt inspirate de conflagrația mondială.

Scenariul post-apocaliptic al D-lui Holmes este plasat în 1947; recent întors dintr-o călătorie în Japonia, unde plecase în căutarea unei plante rare, celebrul detectiv este martor al distrugerilor provocate de războiul nuclear. Bântuit de un caz nerezolvat, Sherlock Holmes se retrage într-un sat amorțit, undeva în afara Londrei, în care vegetează alături de menajera sa, Mrs. Munro (Laura Linney) și de fiul acesteia, Roger, excelent interpretat de Milo Parker.

Curiozitatea puștiului redeșteaptă aspecte ale cazului întâmplat cu 50 de ani în urmă și din care detectivul își mai amintea doar fragmente. Un film cu imagini superbe (Tobias A. Schliessler), o prietenie neobișnuită și o poveste de dragoste ce revine printre amintirile detectivului care se luptă cu demența. Scenariul este semnat de Jeffrey Hatcher (Casanova, The Duchess), după o nuvelă de Mitch Cullin.

 

Reclame

Un comentariu la &8222;Mr. Holmes (2015)&8221;

  1. Mi-ar fi plăcut un titlu mai poetic care să reprezinte scenariul foarte complex despre bătrânețe,sentimentele de împlinire,dar și ultimul eșec,despre regrete ,despre lupta cu degenerarea intelectuală.Un film deosebit chiar dacă acest personaj nu corespunde aici în nici un fel cu Sherlock Holmes-ul pe care îl știm ci mai degrabă cu Herlock Sholmès din povestirile lui Maurice Leblanc

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.