După nuntă (2006)

After the Wedding, filmul Susannei Bier din 2006 este unul cu (sic!) doi oameni frumoși, trecutul lor și un om bogat. Nu știu cum să-l rezum altfel, fiindcă începe de acolo de unde, de obicei, filmele românești se termină. Dar după o expozițiune destul de lungă a situației, după explozia ce urmează tramei, odată ce lucrurile pe care le putem vedea în mod obișnuit se întâmplă (și ne trezesc curiozitatea), abia atunci începe dialogul protagoniștilor.

wedUn dialog care dă titlul filmului, din care putem vedea cum presupunerile asupra celorlalți și alegerile pe care le facem ne pot afecta viața. Ce mai este de zis după ce TOTUL s-a ntâmplat? Și ce sens are răscolirea trecutului, să dezbați cu copiii despre prima sau ultima ta iubire? Totuși, trecem și prin asta, iar după cu Jorgen Hansson (omul bogat, jucat de Rolf Lassgård) își provoacă soția să dea piept cu fostul ei iubit, Jacob (Mads Mikkelsen), Helene Hansson (Sidse Babett Knudsen, care a jucat și în mai-recentul The Duke of Bugundy) începe să cotrobăie prin lucrurile lui, căutând… oare, răspunsuri?

Dar adevărul, ca și sinceritatea, pe care le căutăm întotdeauna, nu sunt și ușor de suportat. Iar aceasta este doar dilema Helenei: să aleagă între cei doi bărbați, din trecutul și prezentul său, în timp ce Jacob, cel care vrea să salveze (aproape toți) copiii din India, se vede pus în fața provocării de a-și salva propriul copil/trecut. Și toate acestea pentru că Jorgen, din lipsă de timp (veți afla de ce, dacă urmăriți filmul) a făcut deja alegerile pentru ei.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s