Our Brand is Crisis (2015) – politica in America de Sud

Ţin minte că acest film a intrat în cinematografe cândva anul trecut (în afară de România) şi apare pe DVD în mod oficial pe meleagurile noastre. Ce mi-a atras atenţia este actriţa Sandra Bullock care a intrat într-un con de umbră de la câştigarea Oscarului pentru rolul din The Blind Side (2009), o altă licărire fiind ieşitul în spaţiu cu ocazia producţiei Gravity (2013)…toate acestea si din cauza faptului că a apărut tot mai puţin pe marele ecran.

OUR BRAND IS CRISIS

Our Brand is Crisis este ultimul film în care a apărut, aici abordează un rol într-o comedie inspiraţională. Pentru că suntem într-un an electoral (la fel şi americanii) e un bun mod să observi maşinaţiunile din spatele unei campanii electorale. Se pune un mare accent pe cei care coordonează aceste campanii de imagine a candidaţiilor şi cum arată o confruntare electorală amuzantă în lumea sud-americană. Strategia câştigătoare nu are reguli scrise, se stabileste într-un ritm decis de candidaţii care luptă pe orice cale pentru a câştiga.

O comedie care te bine-dispune, reuşind în acelaşi timp să dăzvăluie câte ceva din spatele cortinei electorale. În același timp cred că e un răspuns deloc impresionant la ultimele filme sud-americane cu tentă politică, ce au făcut înconjurul lumii. Ca exemplu vă dau pe regizorul chilian Larrain care s-a afirmat rapid ca mare cronicar al provocărilor mai întunecate ale țării sale. De la amintirile ale dictaturii lui Pinochet în trilogia lui fascinantă de drame – „Tony Manero”, „Post Mortem” și nominalizatul la Oscar „Nu” – la „The Club” din acest an, despre preoți căzuţi în disgraţie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.