Summer Wishes, Winter Dreams (1973)

Sunt momente când ajungi să pui la îndoială totul și ajungi să fii pus la rândul tău, la îndoială, de cei din jur. Așa și în Dorințe de vară, vise de iarnă (1973) – despre criza unei (încă) atrăgătoare femei la vârsta mijlocie, Rita Walden, trecând printr-o dramă emoțională  – un rol pentru care Joanne Woodward a fost nominalizată la Oscar, alături de Sylvia Sidney, în rolul secundar al mamei.

După moartea mamei sale, Rita insistă să păstreze totul ca amintire a copilăriei fericite și a primei iubiri. Sperând să depășească perioada, face o călătorie în Europa, fără a reuși să uite de pierderea mamei, și vine un moment când își respinge soțul. Bărbatul pune la îndoială motivul căsătoriei lor, până ce Rita își dă seama că nu mai are motive să trăiască în trecut. În cele din urmă, ea vinde ferma ca să-i arate lui Harry (Martin Balsam) cât de mult îl iubește.

La singura sa nominalizare, Joanne Woodward avea să piardă Oscarul în favoarea lui Tatum O’Neal, dar filmul rămâne unul de referință pentru ea, alături de The Three Faces of Eve (1957)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.