Karakoram Highway – un documentar căutat

Un film cu unii ce zboară de pe un munte 🙂 titlu sugerat de cei ce ajung pe blog de pe motorul de căutare google. Filmul – un gen mai rar abordat până acum, aici: documentar. Mai sunt pe listă în același gen Maidentrip (2013), The Salt of the Earth (2014) și Kurt Cobain: Montage of Heck (2015) – pentru cine vrea o gură de aer.

Revenind la cel de față, se numește, în traducere Autostrada Karaokarm, iar titlul vine de la cea mai înaltă autostradă din lume, codificată KKH. O glumă, desigur: aici, în documentar, Karaokarm este un munte de 8000 de m înălțime (mai degrabă un lanț muntos) din Pakistan, iar acei unii din titlu sunt 3 băieți ce zboară cu parapanta peste el: Thomas de Dordolot, Horacio și Hernan.

Ei încearcă să bată recordul mondial (deținut de americanul Brad Sander) pentru cea mai mare altitudine și cea mai mare distanță parcursă în Himalaya. Nu au reușit, dar Thomas a stabilit un record pentru cea mai mare distanță, urmând să atace recordul de altitudine de 7.750 de metri (a reușit să ajungă „doar” la 7.000). Documentarul realizat cu această ocazie cu sprijinul echipei de filmare formată din Oliver Vanashen (regie, imagine, editare) și Thibault Darscotte (sunet) a luat două premii la festivalul Coup Icare (the public award și the best human adventure award) și a fost proiectat în cadrul festivalului Kendal Film. Îl găsiți pe Vimeo, cu subtitrări în spaniolă (de unde și accentul lor englezesc haios) și în franceză:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s