House of Cards – expunerea shakespeareană a politicii americane

The road to power is paved with hypocrisy. And casualties.

Frank Underwood este mai viu ca niciodată, se reîntoarce cu ocazia sezonului 4 al binecunoscutului serial House of Cards. În plină campanie pe teritoriu american, unde controversele la adresa candidaților la presedinție (vezi Donald Trump) țin prima pagină, astfel în paralel se dă o luptă mult mai controversată, animată de lumea filmului.

frank-underwood-house-of-cards-28817-1366x768

Această producție marca Netflix a fost un hit încă de la prima apariție pentru două motive: în primul rând datorită faptului că au fost lansate toate episoadele din primul sezon (o premieră pentru lumea televiziunii) și în al doilea rând pentru abordarea atipică în ceea ce priveste personajul principal care de multe ori ajunge să comunice cu spectatorul.

La cel de-al doilea motiv vine abordarea shakespeareană: Frank Underwood ajunge să-și explice acțiunile audienței, un procedeu artistic folosit și de personajele marelui Will. Prin acest mijloc se ajunge la manipularea cinefilului, care ajunge să simpatizeze cu personajul chiar dacă acțiunile sale, de cele mai multe ori, nu sunt morale sau etice. În acest mediu se infiltrează foarte bine domeniul sensibil al politicii, care ajunge să fie practicată de diferite persoane deloc potrivite (s-a asigurat întreaga istorie a omenirii să-i scoată în evidență).

Consider că această serie este una dintre cele mai bune pe parte politică, iar mecanismele ce pun în mișcare un politician ca Frank Underwood, îți dă de gândit când vine vorba despre jocul puterii la nivel înalt.

Și să nu uit, multe din merite trebuie atribuite lui Kevin Spacey ca un adevărat player-politician.

Trailer:

Reclame

2 comentarii la &8222;House of Cards – expunerea shakespeareană a politicii americane&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.