Straight Outta Compton (2015)

Niggaz Wit’ Attitudes.

straight outta compton

Va povesteam de ceva vreme despre un film din lumea rapului, pe nume Dope. La urmatorul nivel apare foarte bine reprezentata aceasta lume, prin filmul Straight Outta Compton, unde primii raperi gangsta dau un nou sens muzicii si reinventeaza o forma de exprimare necesara pentru cartier.

Refularea unei minoritati parca intotdeauna persecutata se dezlantuie violent prin mijlocul artei de a face rime, acel „flow” ce face valuri cand se vorbeste de realitatea strazilor. Un adevarat tur de forta in jurul celor care au revolutionat cultura hip hop undeva la granita aniilor 80′-90′, un bun mod de a descoperi ceea ce insemnat rap-ul inca de la origini.

E interesant sa afli ca anumite personaje cunoscute in lumea muzicii de astazi au escaladat la propriu un zid al violentei din jurul lor si prin intermediul acestuia au ajuns in capatul lantului trofic al lumii muzicale ce se vinde pe bani buni. Fiind o productie facuta din intiativa lor nu ne miram ca are o abordare pozitiv-eroica asupra trecutului lor, chiar o oarecare idealizare a acelor vremuri. Actiunea e construita in asa fel incat sa rezonezi cu cei implicati in procesul artistic, chiar mai mult, realitatea de atunci era una dura pentru ei iar faptul ca au avut ceva de spus ii fac un fel super-eroi ai generatiei de atunci.

Pot completa cu faptul ca acest film despre legendele rap-ului de alta data s-ar completa perfect cu serialul HBO- The Wire– la care urmeaza sa ii fac o cronica in acelasi stil.

„Yo dre !!! what up ? i got something to say …”

Recenzia o gasiti si pe blogul Piratului Cinefil.

Reclame

6 comentarii la &8222;Straight Outta Compton (2015)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.