Perfect Sense (2011)

AKA The Last World este, așa cum sugerează numele, o distopie – una din preferințele englezilor, că tot sunt ei mai snobi, așa cum i-am bârfit pe-aici și pe dincolo. Spre deosebire de Homar – o distopie socială sau How I Live Now care se încadra în genul teen movie, în Tăcerea simțurilor (cf. traducerii românești) avem o distopie romantică pură, fiindcă lumea din jur (Europa, așa cum o știm noi), dispare în urma unei epidemii – așa cum suntem speriați adesea de buletinele de știri că e posibil să se-ntâmple.

Cum poți trăi cu un simț (oricare) mai puțin? Lumea din jurul tău nu s-ar schimba. Dar dacă-ți pierzi simțurile treptat, astfel încât nu mai poți simți nimic, ce rămâne? Povestea de dragoste desenată de David Mackenzie pe versurile scenaristului danez Kim Fupz Aakeson, între un chef (Ewan McGregor) și frumoasa epidemioloagă (Eva Green) apare ca suprema trăire a umanității, o ultimă celebrare a simțurilor, un rămas bun tăcut…

Un film de văzut, imposibil de descris, care-ți tulbură simțirile (cât le mai ai, după ce vezi cât de ușor se pot pierde) multă vreme după ce l-ai palpat cu privirea! De remarcat apariția româncei Ana Maria Marinca în rolul violonistei de pe stradă.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.