La ce festival de film ne vedem în 2016

Fiindcă anul trecut am fost luat de evenimente, reușind să aflu de și ajung la Festivalurile de film pe ultima sută de metri, anul acesta mi-am propus să mă-ntâlnesc cu toți prietenii cinefili, așa că le anunț din timp

  1. TIFF Cluj ediția #15: 27 Mai – 5 Junie 2016, focus Lituania, organizat de Tudor Giurgiu (Asociația pentru promovarea filmului românesc)
  2. Festivalul de film Independent Anonimul Sfântu Gheorghe, aflat în 2016 la ediția a XIII-a, este organizat de Sorin Marin (Fundația Anonimul) și se desfășoară la începutul lui septembrie 
  3. Comedy Cluj #8: 21 Octombrie  – 30 Octombrie 2016, organizat de Horațiu Dan (Fundația Europeană pentru Cultură Urbană)
  4. Ajuns în 2016 la cea de-a 20-a ediţie, Festivalul Filmului Francez din noiembrie propune selecţii inedite, realizate de revista Cahiers du Cinéma.
  5. Les films de Cannes à Bucarest, inițiat de Cristian Mungiu, ajunge anul acesta la ediția a VII-a; poziționat pe final de octombrie – început de noiembrie.
  6. Festivalul de Psihanaliză și Film este organizat de criticul de film Irina-Margareta Nistor (Asoc. FAMart) și va ajunge în decembrie la ediția a V-a. Este replica adaptata României a European Psychoanalytic Film Festival prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci, organizat la Londra o data la doi ani.

Acestea sunt festivalurile mari la care am fost / am dorit să merg anul trecut. Ca un rezumat, 3 sunt organizate / inițiate de nume importante ale industriei cinematografice de la noi (Tudor Giurgiu, Cristian Mungiu și Irina-Margareta Nistor), două de oameni de afaceri (Sorin/Horațiu Dan și Sorin Marin), doar Festivalul filmului francez fiind o manifestare culturală instituțională, respectiv a Institutului francez din România.

Sigur, este și un Festival al filmului german, apoi, de anul trecut, timide manifestări ale EFA, mai sunt și Astra Film și puii TIFF-ului de la Sibiu, Alba și București. Dacă am omis festivaluri din țară, care credeți că erau de pus pe listă, vă rog să mi le semnalați!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;La ce festival de film ne vedem în 2016&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s