side_by_side

Side by Syde

Intrigat de lungimea în creștere a lung-metrajelor nominalizate la Oscar pe 2016, am căutat acest documentar din 2012 prezentat de Keanu Reeves, care este și co-producător.

Regizat și scris de Chris Kenneally, pune față în față cele două modalități folosite la înregistrarea filmelor – digital sau clasic (fotochimic) – investigând apariția, tehnicile și modul de lucru în fiecare proces. Documentarul oferă mai mult decât o privire în culise, reușind să ne facă să vedem filmele dintr-o altă perspectivă: ce tehnică a fost folosită la fiecare, ce obiective, șamd. Există și mici gafe, District 9 fiind exemplificat ca turnat cu Sony F23, pe când în realitate s-au folosit camere Red One.

Filmele servesc pentru a ne împărtăși experiența și visele sună, retrospectiv, declarația de intenție a cinematografiei americane. Interviurile cu regizorii (David Lynch, James Cameron, Martin Scorsese, Steven Soderbergh, David Fincher) și cineaștii (ingineri și artiști) industriei americane dezvăluie experiențele și sentimentele acestora vis-a-vis de lucrul pe film sau în format digital, ce au fost în măsură să realizeze cu fiecare dintre ele și modul în care i-au ajutat să descopere noi direcții. Am găsit documentarul, pe care îl recomand, doar aici.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s