Side by Syde

Intrigat de lungimea în creștere a lung-metrajelor nominalizate la Oscar pe 2016, am căutat acest documentar din 2012 prezentat de Keanu Reeves, care este și co-producător.

Regizat și scris de Chris Kenneally, pune față în față cele două modalități folosite la înregistrarea filmelor – digital sau clasic (fotochimic) – investigând apariția, tehnicile și modul de lucru în fiecare proces. Documentarul oferă mai mult decât o privire în culise, reușind să ne facă să vedem filmele dintr-o altă perspectivă: ce tehnică a fost folosită la fiecare, ce obiective, șamd. Există și mici gafe, District 9 fiind exemplificat ca turnat cu Sony F23, pe când în realitate s-au folosit camere Red One.

Filmele servesc pentru a ne împărtăși experiența și visele sună, retrospectiv, declarația de intenție a cinematografiei americane. Interviurile cu regizorii (David Lynch, James Cameron, Martin Scorsese, Steven Soderbergh, David Fincher) și cineaștii (ingineri și artiști) industriei americane dezvăluie experiențele și sentimentele acestora vis-a-vis de lucrul pe film sau în format digital, ce au fost în măsură să realizeze cu fiecare dintre ele și modul în care i-au ajutat să descopere noi direcții. Am găsit documentarul, pe care îl recomand, doar aici.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.