Dope (2015) – comedie cu accente hip hop

Allow me to introduce myself. My name is Malcolm Adekanbi. I’m a straight-A student with nearly perfect SAT scores. I play in a punk band with my friends and I’m a 90s hip hop geek. A bad day for most geeks would be being the butt of jokes but when you live in the Bottoms, a bad day could look like this.”

Așa începe Aventura, cu un voice-over ce introduce protagonistul, un geek nimerit într-un cartier mai putin prietenos. Împreuna cu prietenii săi el desconsideră acest mediu, trăindu-și viata într-un stil pe care îl considera ei autentic. O comedie „coming of age” care se ocupa de generația de după hip hop. Acest trio de personaje se detașează de hip-hop-ul actual având urechi doar pentru perioada golden age a acestei (sub)culturi, anii 80′-90′.

Acest cadru gangsta unde trio-ul adolescentin o arde incognito este excelent pentru o comedie. Mai mult de atât, povestea este una care-ți însuflețește spiritul aventurier și te tine conectat alături de acțiunea plina de peripeții. Este acel gen de film ce idealizează viața de cartier unde gangsteri, pești, traficanți de droguri și alte asemenea personaje dubioase au un rol interesant expus, construind astfel o atmosfera cool în jurul acestora.

Ideea filmului este în așa fel expusă artistic încât spectatorul să jinduiască după viata aventuroasă, punându-și la încercare capacitatea de a se descurca într-un asemenea mediu. Pharrell Williams vine să completeze registrul muzical cu o evidentă influență retro a aniilor 80′-90′;  A Tribe Called Quest (“Scenario”), Digital Underground (“The Humpty Dance”) și Public Enemy (“Rebel Without a Pause”) fiind printre scurtele pasaje muzicale de amintit.

 

dope image

Rapper-ul A$AP Rocky vine intr-un rol secundar pentru a da flow-ul de gangsta bravada iar decorul exotic cu palmieri si soarele etern iti amintesc de flick-urile clasice a la Boyz n the Hood si Baby Boy, parca ai avea un California dreamin.

Un film apărut la Sundance și care s-a facut remarcat cu o serie de actori tineri. Pentru aceste caracteristici îl alatur perfect langa filmul „Dear White People” si Straight Outta Compton (l-am vizionat pentru acelasi cadru hip-hop culture). Recenzia completă o gasiti pe blogul Piratului Cinefil.

Reclame

2 comentarii la &8222;Dope (2015) – comedie cu accente hip hop&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.