A Most Violent Year (2014)

Chiar dacă acțiunea filmului are loc în New York-ul anilor 80, tema lui este încă valabilă. Filmul regizat de J.C. Chandor, cunoscut și pentru Margin Call (2011), este o imagine destul de clară a ceea ce înseamnă să conduci o afacere – dacă vă tentează cumva.

Cu doi din actorii mei preferați, Oscar Isaac (Inside Llewin Davys) și Jessica Michelle Chastain, pe care am cunoscut-o din Interstellar, apărut în același an. Filmul a fost nominalizat pentru mai multe premii ale criticii de film americane (National Board of Review acordându-i titlul de cel mai bun film al anului 2014), și la Golden Globes și Oscaruri pentru rolul secundar feminin.

Nu a luat nici unul din aceste cunoscute premii, pentru că este un film despre America așa cum e ea, nu despre cum vrea să fie văzută și mai ales, comunicată în afara granițelor sale. Pentru că dincolo de sprijinirea industriei (filmele nominalizate și premiate aici au garanția succesului în box-office), acesta este scopul marilor premii: de a transmite un mesaj vis-a-vis de temele acceptate spre vehiculare.

În Italia a fost clasificat drept film giallo, gen despre care am mai scris aici.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s