Itsi Bitsi

Un film puternic despre droguri, cu forța lor de potențare și în același timp de distrugere a imaginației, disponibil luna aceasta pe Cinemax. Despre genul filmelor cu drogați (stoner film) am mai scris aici, în introducerea filmului Inherent Vice al lui Paul Thomas Anderson. Dar Itsi Bitsi nu este (doar) un film despre droguri și nici unul educativ. Ni se dezvăluie mai degrabă ca o dramă și o biografie – influența drogurilor asupra unui cuplu danez, plecat într-o călătorie mai mult sau mai puțin spirituală.

Bărbatul (Eik Skaløe) disperat că femeia (Iben) de care s-a îndrăgostit refuză o relație monogamă o ia ca atare și devine, sub influența drogurilor, din poet în scriitor, ajungând să formeze formația daneză Steppeulvene, intrată în legendă. În cele din urmă, acceptând realitatea (că Iben nu va rămâne niciodată cu el, în ciuda declarațiilor), devine nomadul care și-l dorea femeia iubită, plecând într-o călătorie în Nepal, de unde nu se va mai întoarce decât jurnalul său.

Dincolo de biografia trupei și de drama cuplului, filmul regizorului Ole Christian Madsen merită urmărit pentru modul în care au trăit tinerii danezi fenomenul flower-power. Sau poate nu 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.