An Inspector Calls – 1/2

O recomandare călduroasă pentru sfârșitul anului: deși sunt abia la jumătatea lui, pot să spun că este unul din cele mai bune filme urmărite anul acesta. Asta înseamnă că am văzut (și că se fac) prea multe filme proaste. Am să vă spun ce-mi place așa mult aici, încercând în același timp să nu fac spoiler.

Sub pretextul unui film polițst (genul: crime), asistăm la o dramă de familie (și bogații plâng, spre satisfacția tuturor). Într-o seară specială pentru familia Birling, aflată la apogeul parvenirii sale (fabricantul de textile își mărită fiica, pe Sheila, cu fiul concurentului său, lordul Croft), ei bine, în acea seară specială de familie, tocmai pe când mr. Birling îi destăinuie foarte confidențial ginerelui său că așteaptă (în cazul în care nu se va întâmpla nimic) să i se acorde titlul de cavaler al Coroanei și îi ține un discurs despre virtuțile capitalismului care l-ar face invidios până și pe Adam Smith, ei bine, tocmai în acel moment menajera anunță:

– Excuse me Sir, an Inspector Calls.

Iar în scenă își face intrarea, stereotip, însă total atipic filmelor polițiste, inspectorul – detectiv Goole. De ce atipic? Pentru că acest inspector care merge pe firul unui personaj (Eva Smith, care s-a sinucis), încercând să deslușească vinovății și motivații, este mai misterios decât criminalul. Vă invit să urmăriți cu atenție această bijuterie, în care toate detaliile sunt la locul lor: nici un personaj nu iese din cameră, nici un cuvânt nu este întâmplător și toate sunt legate între ele.

 

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;An Inspector Calls – 1/2&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s