My Old Lady (2014)

myOLDDoamna mea (2014) este un film în regia cvasi-debutantului Israel Horovitz despre care îți poți da seama după primele scene și acorduri că nu va fi timp pierdut. Kevin Kline joacă rolul lui Mahias, un newyorkez care ajunge la Paris pentru a-și lichida o moștenire, și le cunoaște pe d-na Mathilde Girard (foarte sugestivă Maggie Smith în rol, cu o privire seducătoare) și pe fiica acesteia Chloe (interpretată de Kristin Scott Thomas).

Mai ales întâlnirea cu Chloe este promițătoare, cei doi intersectându-se în primele etape la unica toaletă de pe etajul imobilului și antipatizându-se din start. Ei au cele mai multe de împărțit dintre protagoniști, astfel că finalul „idilei” lor imobiliare rămâne unul deschis.

Filmul este, la sfârșit, dedicat memoriei personalităților care i-au influențat cariera scenaristului și regizorului Israel Horovitz, și anume: Samuel Beckett, Eugene Ionesco, Claude Roy (poet și scriitor francez), Pierre Frank (politician de stânga), Pierre Vaneck (actor francez), Maria Jolas (traducător american, fondatoare a revistei pariziene Transition), Loleh Bellon (actriță franceză), Nicole și Jean Anouilh (dramaturg francez), George Whitman, Hazel și Julius Horovitz

Reclame

1 comentariu la „My Old Lady (2014)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.