Studio 54 (1998)

În anii ’80, Studio 54 era deja un fenomen – cel mai în vogă local de noapte din New York. Situat în aglomeratul Manhattan, la numărul 254 pe West 54 Street (de unde și numele), clubul a fost fondat în 1977 de către Steve Rubell și Ian Scrager. In STUDIO 54 se intra „dupa ochi”, fără vreo discriminare de ordin social, rasial ori sexual. Steve Rubell (jucat aici de Mike Myers) se posta pur și simplu în ușă și permitea sau nu accesul clienților, după criterii subiective, gen: aspectul lor fizic și potențialul de petrecăreți. Printre marii respinși au fost Caroline și Jack Kennedy iar, pentru o vreme, nici chiar Frank Sinatra n-a fost admis.

Clubul avea un grup constant de clienți, format din celebritățile vremii: Bianca și Mick Jagger, Rod Stewart, Elton John, Andy Warhol, Liza Minelli, David Frost, Paul Simon, Candice Bergen, Ryan O’Neal, Art Garfunkel, Truman Capote, Diana Ross, Dolly Parton, Elisabeth Taylor, Cher, Farah Fawcett, Paloma Picasso. La inceputul anilor ’80 De Niro, Pacino, Lauren Hutton, Gere, Michael Jackson, Sylvester Stallone și Oliver Stone au devenit și ei obisnuiți ai localului. Unii îsi serbau acolo aniversările, alții veneau, pur și simplu ca să-și găsească un partener de o noapte. E cel mai grozav loc de agățat din lumea asta, îl lăuda creatoarea de moda Diana von Fürstenberg.

Odată ajunși înăuntru, clienții erau  liberi să facă tot ce pofteau. Celebrități și iluștri anonimi, hetero- și homosexuali, milionari și sărăntoci se dezlănțuiau împreună, timizii fiind încurajați de personalul localului (toți tineri și frumoși) să ia parte la frenezia generală: muzică, dans, alcool, droguri, sex… Pe măsură ce etichetele se înmulțeau (de la cârciuma bisexuală la Sodoma și Gomora modernă), creștea și faima localului.

Viata lui a fost scurtă, în primăvara lui 1980 patronii fiind trimiși la închisoare pentru evaziune fiscală. Studio 54 va fi preluat de investitori corporatiști, schimbându-și de două ori proprietarii până la închiderea sa definitivă în martie 1986. Deși pus în libertate după scurt timp, Rubell reușește să mai dea o singură petrecere (așa-zisă de revenire) care va fi și ultima, Studio 54 așa cum a fost rămânând doar o legendă. Una care ne amintește puțin de #Colectiv.

Reclame

Un comentariu la &8222;Studio 54 (1998)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.