Jay and Silent Bob Strike Back

Ce ți se poate întâmpla dacă te lasă mama ta în fața unui magazin? Dacă ești Jay (Jason Mewes), să te împrietenești cu Silent Bob (Kevin Smith), să devii dealer de droguri și fan al obscurei firmații The Time. Tradusă la noi și ca Vedetele contraatacă, Jay și Silent Bob contraatacă (2001) pare o comedie facilă, cu doi tâmpiți ajunși subiecte de benzi desenate, dar are câteva ironii și trimiteri cinefile care fac să merite vizionarea.

Printre altele, pentru definiția: Internetul e un mijloc de comunicare folosit în toată lumea prin care oamenii se plâng de filme și se uită la porno dată de McNeil (Ben Afleck ). Acesta – autorul benzilor desenate Bluntman și Chronic – (atenție, spoiler) sătul de cele două personaje, vinde subiectul lui Banky (Jason Lee) care produce un film cu Miramax. Cei doi (care au început să joace împreună în Grefieri, continuând cu Mallrats, Chasing Amy și Dogma!) află din Wizard că se toarnă un film după viața lor și pleacă la Hollywood cu autostopul. În film mai apar actorul român George Călin și Alanis Morissette.

Lăsând la o parte umorul adolescentin, interesante pentru cinefili sunt câteva apariții cameo, ale regizorilor Gus van Sant și Wes Craven și a lui Matt Damon. Titlul este o pastișă după The Empire Strikes Back iar autorul din film (Ben Affleck) joacă și în Good Will Hunting al cărui scenariu l-a scris alături de Matt.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.