The Last Kingdom (2015)

BernardCornwell_TheLastKingdomUn nou serial pe BBC America: o adaptare a lui Stephen Butchard după prima dintr-o serie de nuvele (9 până acum) scrise de Bernard Cornwell, The Saxon Stories, a căror acțiune se desfășoară în secolele IX – X.

După primul episod urmărit, serialul pare la fel de reușit ca Vikingii, din care pare să împrumute jocul ușor crazy al personajelor din nord și comportamentul imprevizibil al acestora. Ca subiect, prezintă mitul formării Țării Anglilor sau a Pow Sows (Țara saxonilor) de cealaltă parte a baricadei, nu atât din perspectiva vikingilor cum este serialul moșit de History Channel. Recunoaștem câteva personaje pitorești cum sunt lordul Ragnar și fii săi, serialul combinând la fel cu Vikings, figuri și evenimente istorice reale cu personaje fictive. Titlul se referă la Wessex, ultimul regat rămas necucerit de pirații danezi și locul unde eroul filmului este sfătuit să fugă. Acțiunea începe în Northumbria, unde cei trei regi (Aella, Osbert și Uthred de Bebbanburg), cu ale lor trei armate, nu reușesc să facă față vikingilor conduși de Ragnar, Guthrum și Ubba la Eoferwic (capitala Northumbriei, numită Jorvik de vikingi – apoi York).

Remarc aici o interesantă găselniță (pentru cei pasionați de istorie) a serialului: prezentarea vechilor denumiri ale locurilor, afișând apoi toponimele contemporane prin recombinarea literelor. Chiar dacă are câteva lozinci (gen destinul este totul) și prevăd că se va transforma într-o cursă de urmărire a unui singur personaj, după episoadele vizionate pot să spun că serialul este în mare, promitățor – și merită văzut.

O altă asemănare remarcată (și probabil o sursă de inspirație pentru scenaristul și producătorul Stephen Butchard) este serialul Rome. Cele două personaje de luptători, nu chiar atât de charismatice ca și cei doi legionari romani, au o evoluție interesantă și asigură viziunea eroică a perioadei. Deasupra lor apare figura regelui Arthur, recunoscut (chiar dacă și contestat), ca unul care gândește și valorează astfel mai mult decât două legiuni. Citiți mai multe despre acest serial pe site-ul nostru CeFilmeVăd.com

Reclame

2 comentarii la &8222;The Last Kingdom (2015)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.