House of Lies anunță seria a VI-a în ianuarie 2016

Pentru c-am umblat la promoții vânzându-mi vechiul Thomson, week-end-ul ăsta am fost nevoit să scotocesc prin HBOgo. Din nerăbdare (sau din greșeală, recunosc) am dat peste House of Lies, un serial de care nici măcar nu auzisem – deși din 2012 până acum au fost deja 5 sezoane.

howPână la finalul primei serii (nu m-am putut desprinde de el tot week-end-ul) mi se pare că aduce mult cu House of Cards. În vreme ce ultimul era o satiră ireverențioasă la adresa Americii politicianiste, acesta este una despre cea pe care-o avem mai toți de model: America corporatistă. Și totul pornește de la un personaj real, Martin Kihn, și cartea publicată în 2005 – How Management Consultants Steal Your Watch and Then Tell You the Time – povestea aia cu asasinii economici s-a fumat demult. Toți cei de pe-acolo sunt din forțele speciale, până și și prescurtările sunt furate din limbajul acelora – și fac deja parte din jargonul de specialitate.

Marty Kaan este un consultant în management, personaj logoreic și cuceritor, interpretat de Don Cheadle. El nu pare-a avea scrupule în afaceri, dar sfârșitul fiecărui episod îl lasă parcă în chingi, stors de vlagă, c-o privire cam pierdută în gol. Expozițiunile sale din timpul filmului – în care este și personaj principal, și narator – aduc cu cele ale lui Kevin Spacey din House of Cards: imaginea îngheață în timp ce el continuă să vorbească, trasându-ne coordonatele intrigii ori își ține monologul în vreme ce toate celelalte personaje se mișcă în jurul său, părând că nu observă cum face notă discordantă.

Un alt serial de care-mi amintește este Entourage, care rulează acum pe HBO, cu care aduce prin scurtimea care-i conferă un ritm alert (episoade de 25 minute) și prin insight-ul oferit într-un domeniu mai puțin accesibil în mod obișnuit: că este vorba de viața personala a unui star de cinema sau a unui consultant de management, egal, curiozitatea spectatorului este stârnită.

Reclame

1 comentariu la „House of Lies anunță seria a VI-a în ianuarie 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.