Sex, minciuni și casete video

sexRecent difuzat pe HBO/Cinemax Sex, Lies, and Videotape al lui Soderbergh, un film revolutionar la vremea lui, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu original (câștigând un BAFTA). Ca premii, s-a mai ales cu un Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 1989 și cu marele premiu al juriului de la Sundance, fiind considerat reprezentativ pentru impactul său asupra Caselor independente de film, dinainte de 2000.

A fost de asemenea un succes de piață și filmul care l-a consacrat pe regizorul american Steven Soderbergh, care, la 26 ani, era cel mai tânăr câștigător al Palme d’Or.

Evoluția regizorului american a continuat la Hollywood cu Erin Brockovich în 2000 și Ocean Eleven în 2011. Cat privește filmele sale mici, mai puțin convenționale, sunt de remarcat thrillerul Kafka în 1991, comedia experimentală Schizopolis din 1996 și drama experimentală din 2009 The Girlfriend Experience. 

Despre acest film acum, după 25 de ani, nu sunt prea multe de spus: Andie MacDowell joacă rolul Annei, introvertita care simte că-i scârțâie ceva în căsnicie. Asta pentru că John trăiește cu sora sa Cynthia. Deși încurcată, situaţia nu se va schimba până la apariția celui de-al patrulea personaj, un vechi prieten de-al lui John. Este vorba de Graham, interpretat de James Spader care primește și el un premiu la Cannes. Abia bizara pasiune a lui Graham (aceea de a filma femei), scoate la lumină, prin întrebările provocatoare pe care acesta le adresează în fața camerei, ceva din absurdul situației.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.