The Maze Runner 2014

the-maze-runnerFiindcă tot am văzut ieri The Scorch Trials, am urmărit azi pe HBO și prima parte a Labirintului, ca să aflu dacă nu cumva e totuși, ceva de înțeles din acest film. Mai ales că Labirintul: Evadarea care a apărut la noi în aceeași perioadă a anului trecut a fost un succes de box-office în USA. Datorită lui, prima carte din trilogia lui James Dasher a reușit să se mențină pentru a 100-a săptămână în topul cărților cu succes la publicul american.

Nu am reușit să aflu mare lucru în plus față de sequel despre lumea fără trecut, arsă de soare, despre care se chinuiau să afle și tinerii protagoniști. Filmul începe cu tânărul Thomas care ajunge în Poiană cu un ascensor. Suspicios, el se contrează cu conservatorul Gally care dorește să păstreze Poiana așa cum e. Cu tot cu Dureroși, cărora este dispus să le sacrifice noii veniți: pe Thomas și pe Teresa.

Spre deosebire de sequel-ul din acest an Maze Runner: The Scorch Trials, cu un final foarte slab, pieptănat (doar ca să deschidă cărarea filmului următor din serie), primul filmul al seriei are măcar avantajul unei oarecari coerențe. El ne introduce în lumea distopică a Poienii: aflăm despre cataclismul produs Pământului de către Soare, ne speriem odată cu protagoniștii de Văpaie (virusul distrugător de creier) și la final, deși aflăm și noi odată cu ei că totul a fost doar un experiment, măcar nu rămânem cu un gust atât de amar.

Și am mai văzut un film slăbuț, făcut anume pentru omuleți cu creier minuscul. De parcă n-ar avea și ei grijile lor, sau ca și cum asta i-ar împiedica să se teamă că și l-ar putea pierde și pe acela –  ca și în bancul acela cu doar doi neuroni.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;The Maze Runner 2014&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s