Jack Nicholson

About_Schmidt_posterNu știu ce mănâncă Jack Nicholson dar la vârsta lui, încă joacă grozav. L-am revăzut azi pe HBO Comedy în About Schmidt, un film din 2002 în regia lui Alexander Payne, cu un scenariu adaptat (sau mai degrabă inspirat, zice-se) de regizor împreună cu Jim Taylor, după un roman scris de Louis Begley.

Credeam că după Oscarul pentru rol secundar primit în 1997 pentru As Good as It Gets, Nicholson va continua să joace roluri secundare, însă filmele lui îmbătrânesc odată cu el. Iar actorul încă mai poate face un rol doar din ochi, mișcându-și privirile și strângând, eventual, din buze. Fostul agent de asigurări Schmidt – acum doar personajul său – diferă puțin de anonimul Smith. Doar foarte puțin: About Schmidt este portretul unui om aproape lipsit de calități.

Și totuși, Jack Nicholson ne dezvăluie undeva, la capătul caracterului acestui personaj prins de măruntele sale ambiții, un ultim puseu: o dorință de a începe să trăiască – chiar după moartea soției, când speranța sa de viață, pe care o poate determina statistic, în proporție de 73%, este doar de 9 ani.

Reclame

2 comentarii la &8222;Jack Nicholson&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.