Clouds of Sils Maria

clouds-of-sils-maria-posterO dramă în regia lui Olivier Assayas, cu Juliette Binoche și Kirsten Stewart, de recomandat pentru cei interesați de filmul european. Acest film din 2014 a intrat în secțiunea principală Palme d’Or la Cannes. Titlul se referă la piesa de teatru a lui Wilhelm Melchior în care urmează să joace eroina principală – Maloja Snake – după norii în formă de șarpe din Sils Maria. Este vorba de un un fenomen natural, parțial inexplicabil, care are loc într-o localitate din Alpii Elvețieni, situată pe valea râului Inn: când este cer senin, norii coboară în valea râului, șerpuind spectaculos.

M-a interesat regizorul francez cu un tată cineast, în ajutorul căruia a lucrat pentru prima dată în industrie. După o carieră ca desenator și grafician, a intrat în critica de film, scriind întâi pentru revista Metal Hurlant și apoi pentru mai celebra Cahiers du cinema, după care a regizat câteva scurt-metraje și a colaborat la scrierea de scenarii.

Lung-metrajul său de debut – Desordre, 1986, a fost remarcat de critică. Prima recunoaștere a venit cu filmul Cold Water – selecționat în secțiunea Un certain regard la Cannes în 1994, iar succesul de public cu Irma Vet, în 1986.

Reclame

4 comentarii la „Clouds of Sils Maria

  1. Mi-a placut mult combinatia intre paranoie si criza existentiala din acest film, plus relatia superba dintre cele doua personaje principale. Poate ca ar fi fost un film de nota 10 pentru mine daca s-ar fi terminat dupa „capitolul 2” si epilogul ar fi fost un fel de final cut care sa apara doar in editiile de colectie, dar asa are un 8.5 de la mine. Am intrat fara asteptari, si am plecat placut surprins. Ma bucur sa vad ca mai sunt si alti romani care l-au vazut – pentru ca nu am remarcat prea multe discutii despre el – si imi place mult recenzia ta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.