Arn, cavalerul templier

arnPentru că am intrat cu Vikings (serialul realizat de History Channel) în luna filmelor istorice, vă recomand o co-producție (Suedia-Danemarca-Norvegia-Finlanda-Anglia-Germania) a genului: Arn – Tempelriddaren (2007). Fiul unui folkung suedez (de Gothia) din Forsvik (vestul Suediei) este pedepsit pentru că o iubește pe Cecilia Algotsdotter, fiica unui fermier. Într-o lume în care timpul și distanțele se măsurau în ani, penitența lor constă în izolarea pe jumătate de viață (20 de ani) la mănăstire. Acolo Magnus cunoaște un cavaler care-l trimite în Țara Sfântă, unde voința și caracterul său drept vor intra în istoria luptelor creștine sub numele de Al Ghouti. El îl cunoaște, îl învinge, apoi este capturat, îngrijit și eliberat de regele Salladin înainte de căderea Ierusalimului.

– Sper să nu-ți amintești de mine doar ca inamicul tău, îi spune Salladin, îndemnându-l să-i poarte semnalul de pace în creștinătatea agresivă a vremii.

Puterea bisericii era la fel de mare ca și puterea regală, iar Arn Magnusson – după ce slujise jumătate din viață Sfânta cruce – va intra în istoria Vatrei Gotaland, apărând regatul slăbit al regelui Knut din Visingsö  de invazia danezilor lui Sverker Karlsson. Un must see pentru pasionații de istorie și o pledoarie în culori curate, convingătoare, pentru farmecul vârstei a doua.

Reclame

2 comentarii la &8222;Arn, cavalerul templier&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.