Opriți trenul!

Am urmărit acest film care-ar fi trebuit să mă țină lipit de ecran gândindu-mă ce-ar fi pătimit săracii conductori de tren, să fi deraiat pe cealaltă linie, a spectatorului român (aviz Tudor Giurgiu și autorilor de scenarii adaptate pe stil narativ hollywoodian)! Îmi imaginam drama nevestei neregulate de conductorul bețiv, auzind tărășenia la știrile de la ora 17 și sărind în mașina amantului să prindă ultimul tren al căsniciei (eroina pusă în fața unei dileme morale). Apoi încercarea de a salva lumea ceferistă i-ar fi revenit poate lui Dragoș Bucur care s-ar fi achitat de sarcină cu mai mult umor decât Chris Pine, și dacă n-ar fi avut succesul aceluia, ne-ar fi consolat cu viziunea abisală asupra situației. De fapt trenul nostru n-ar fi fost greu de oprit, chiar dacă este în cădere liberă…

unstoppableSingura problemă o fi că nu găsim actorii dispuși s-o facă? O constatare ar fi aceea că filmul românesc nu duce (din păcate) lipsă nici de actori, nici de scenarii. Ne lipsește un Kusturica sau un Klaus (că tot sunt de la kilogram) dispus să-și caute echipă și să pună în producție nu neaparat o adaptare, ci poate o commedia dell`arte care să ne scoată din condiția de spectatori.

Unstoppable este de fapt un thriller cu Denzel Washington (The talking of Pelnham 123 în tradiția aceluiaș gen) spre vârsta a 3-a, în care ne demonstrează că poate aborda cu succes și supporting role, adică acest gen de rol în care-l pune în valoare pe Chris Pine. Hai că se poate!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.