Au fost Globurile de aur, să vină Oscarurile!

Golden Globe PreviewTransmisia Golden Globe Award este în top 3 a celor mai vizionate festivaluri, după Oscaruri și Grammy. Gala din 2015 a avut o audiție de 19 milioane spectatori care au urmărit în direct premiile s-au acordat  în cadrul cinei de lux la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles, California. Spre deosebire de Oscaruri, Globurile recompensează și producţii TV (seriale) și fac distincție între drame și comedii, permițând astfel mai multe nominalizări. Sunt 24 de premii care se acordă x 5 nominalizări la fiecare dintre ele, așa că iese o listă foaaarte lungă. Ce s‑a întâmplat în acest an la Globuri?  Kevin Spacey a câștigat în sfârșit trofeul la categoria sa (Best Actor in a TV Drama), după opt nominalizări anterioare, bătându-i pe Clive Owen care a făcut un rol remarcabil în The Knick și pe James Spader din The Blacklist.

kevinO mică-mare surpriză a fost că House of cards – serialul din care s-a inspirat Ponta când i-a cerut lui Iohannis să-i ceară scuze soției sale – a pierdut, pe mâna lui Robin Wright zic eu, în favoarea The Affair și a actriței Ruth Wilson (Best Actor in a TV Drama). Spun asta pentru că în timpul vizionării am fost oarecum iritat de rolul soției de politician. Ceea ce ar fi putut fi și meritul actriței – dar dacă se întâmplă lucruri de genul celor arătate în film, noi am prefera să nu le știm. Per ansamblu – poate și datorită scenariului – și jocul actorilor a avut de suferit față de primele părți ale seriei, difuzată din 2013. De aceea faptul că The affair, deși început abia în 2014 și cu mai puține perspective a pierdut trofeul celebrului House of cards, nu m-a mirat.

Doar câteva vorbe despre câștigători, pentru că se apropie Oscarurile. Premiul pentru cel mai bun film, secțiunea dramă, a fost câștigat de Boyhood. Un experiment foarte interesant – să filmezi timp de 12 ani evoluția personajelor – și foarte gustat într-un mediu suprasaturat de filme. Richard Linklater și-a meritat Globul pentru cea mai bună regie și va câștiga cu siguranță și un Oscar pentru aceasta. Dar ca să câștige și Oscarul pentru cel mai bun film, mi se pare puțin cam mult.

theLa fel și câștigătorul Globului pentru cel mai bun film de la categoria comedie/muzical, The Grand Budapest Hotel, o comedie nostalgică în care Ralph Fiennes face un rol încântător. Decorurile (hotelul din Goerlitz, un orășel german de la granita cu Polonia), prietenia portarului cu Moustafa, toată acea atmosferă retro inspirată de Stefan Zweig (acțiunea se petrece la sfârșitul primului război mondial, în Europa de Est) m-au mișcat la început/ul filmului, care s-a jucat însă cu noi, spectatorii absenți din acea commedia dell`arte, într-un mod neașteptat pentru anul 2015. Ca atare, finalul pare oarecum burlesc și dacă acest film va lua mai mult de un premiu Oscar, cum ar fi pentru cel mai bun scenariu original – pentru că îl poate lua, desigur, pe cel mai important: premiul pentru cel mai bun film – aceasta va fi o supriză pentru mulți care nu l-au înțeles. Pentru că nu este un film pentru oricine…

Premiul pentru cel mai bun rol feminin l-a luat Amy Adams din Big Eyes, în care face un rol remarcabil alături de preferatul meu Christoph Walz, care a fost nominalizat la rândul său, împreună cu piesa de mai jos a Lanei del Rey :

Anunțuri

Un gând despre &8222;Au fost Globurile de aur, să vină Oscarurile!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s