Los Angeles – Italia film, fashion & art Fest

Logo LA ItaliaÎntre Golden Globe Awards și Oscaruri, am aflat aseară cu stupoare că se mai desfășoară prin orașul îngerilor, și un (aproape) anonim festival local de film, modă și altele (ca șhaorma, cu de toate).

Care va să zică nu doar Mircea Hava și Emil Boc au ambiții regionale. Primarul Los Angelesului Eric Garcetti e om și el, cu tată italo-mexican. Și uite-așa, pe neauzite, Festivalul Los Angeles, Italia s-a strecurat, ca și TIFF sau Alba-Iulia Music & Film Festival, printre mai-celebrii săi frați, ajungând azi la 10-a sa ediție. Cum, n-ați știut? Nici eu! Nici tu, nici Ovidiu… Da` parcă mai contează?

Ce, știa cineva că mai sunt pe lângă TIFF-ul clujean care mai nou s-a trivizat (adică s-a împărțit în 3 = Cluj + Sibiu și Mureș, după ce se divizase, culmea, către Bucureeești; bine că s-a trivizat la loc), încă alte patru prin lume cu aceeași prescurtare? Toronto International Film Festival, Tampere, Tessalonik și Tokio… dar cine stă să le mai numere, săracele festivale (aproape la fel de) anonime? Michael Kutza, directorul festivalului de la Chicago, invitat la TIFF. Omul a mărturisit că a venit în România doar pentru Dracula și le-a atras atenția organizatorilor de acest – minor – inconvenient, dar ce să-i faci, ghinion! TIFF-ul nost` era deja la a 13-a ediție 🙂 acum s-a trezit și Kutza să bage strâmbe? Iar celor din Alba Iulia sunt convins că nu le-a spus nimeni că-n orașul Alba din regiunea Piemont – Italia, are loc (mare coincidență, mare) Alba Music Festival. Păi dacă n-are și filme, nu se pune, nu?

gheoneaDar să lăsăm negativismele. Să vedem ce se-ntâmplă la festivalurile necelebre, că poate ne lămurim. În primul rând, se împrumută actori și filme de la frații mai mari. În cazul Los Angeles – Italia film, fashion & art Fest, actori, regizori și autori de muzică de film americani, cu origini prin bella Italia gen Robert de Niro, Ennio Morricone și Silvester Stallone. Cu treabă, doar Al Pacino a venit să promoveze Humbling, după romanul omonim al lui Philip Roth, în care joacă rolul principal (de actor retras). Iar restul e can-can. Aflăm bunăoară că lunetistul american Bradley Cooper are pedigree italian, la fel ca și nominalizatul la Oscar pentru Foxcatcher, Mark Rufallo.

Alexandra-Dinu1Și că nici fetele noastre nu stau degeaba prin Italia, că doar de la Râm ne tragem. Mădălina Ghionea, prezentatoarea festivalului, se pozează cu noul tenor în vogă, Vittorio Grigolo, iar Alexandra Dinu (să i-o spui lui Mutu) își promovează filmul The Serpent’s Gift, în care joacă rolul principal. Pelicula SF (vorbesc serios) marchează debutul său ca actriţă într-un film american, după ce anul trecut a fost declarată actriţa anului în Italia la Premiile „Diva e Donna” din cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, pentru rolul principal dintr-un serial TV. Binențeles că aparițiile lor pe covorul roșu au constituit atracția festivalului, dacă n-o punem la socoteală pe Monica Bellucci, care la 50 de ani a dovedit că mai poate să dea clasă.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Los Angeles – Italia film, fashion & art Fest&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s