A short film about love

A short film about love este versiunea cinematografică a părții a VI-a din serialul de televiziune Decalog. Postez cu bună intenție prezentarea filmul complet, și abia apoi cea a episodului, pentru că aceasta este ordinea corectă de vizionare.

19205Am aflat despre film pornind de la serial, dat pentru care mi-a fost dificil să observ diferențele, cunoscând versiunea scurtă. Aceasta pentru că mi-a fost greu să le urmăresc una după alta, fiind tentat să dau pe repede înainte. Și pentru că, văzând prima oară scurt-metrajul (care m-a fermecat), am avut îndoieli asupra titlului filmului, care-aș fi spus că este despre orice, numai despre dragoste nu.

Diferențele între cele două variante par a fi numai de montaj. Datorită bugetului limitat, cred că scenele pentru ambele versiuni au fost filmate în același timp. Ce pot face în plus 30 minute, mă întrebam? Ei bine, această diferență este copleșitoare – cum ar fi între un film de artă și un sketch.

Deși sunt un mare fan al muzicii de film, abia începând cu această a doua jumătate a seriei urechea mea muzicală remarcă al treilea contibuitor de geniu, după regizorul Kieslowski și scenaristul Piesiewicz: muzica lui Preisner.

Vă invit să urmăriți acest scurt clip:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s